מיוחדים

ברוקומיני Broccomini

ברוקומיני Broccomini
ברוקומיני Broccomini
ערכים תזונתיים ל- 100 גרם
  • אנרגיה 34 (קלוריות)
  • שומן 0.4 (ג')
  • כולסטרול 0 (מ"ג)
  • נתרן 34 (מ"ג)
  • פחמימות 6.6 (ג')
  • סיבים תזונתיים 2.5 (ג')
  • סוכרים 1.8 (ג')
  • חלבון 3 (ג')
  • ויטמין A 30% (RDA)
  • ויטמין C 148% (RDA)
  • ויטמין K 85% (RDA)
  • ברזל 5% (RDA)
  • סידן 5% (RDA)

מקורו ביפן והוא שילוב של ברוקולי וקייל סיני. בעולם הוא נקרא Broccolini ® ובאנגליה Tenderstem®.

טעמו ייחודי ומעודן ומזכיר את טעמו של האספרגוס. ערכיו התזונתיים גבוהים והוא עשיר בויטמינים K ו C . כוס אחת של ברוקומיני מכילה את הכמות היומית הנדרשת של ויטמין C (בירק נא ללא בישול). 

מהיר להכנה : 3-4 דקות במים רותחים. ניתן להקפצה, בישול, אידוי וצלייה.
ניתן להקפצה, בישול, אידוי וצלייה. מתאים לסלט, פסטה או כתוספת.

מכיל
200 גרם

הוראות הכנה:

הברוקומיני נאכל בשלמותו, מהפרח ועד לגבעול, אין צורך לקצוץ או להסיר את הגבעולים. 

1. שוטפים את הברוקומיני.
2. מרתיחים מים עם כפית מלח גס בסיר. מכינים קערה עם מי קרח (אם אין קרח אפשר רק מים קרים) 
3. מעבירים את הברוקומיני למים הרותחים למשך כ 3-4 דקות. 
4. בעזרת כף מחוררת, מעבירים את גבעולי הברוקומיני לקערת מי הקרח, כך הירק שומר על פריכותו, צבעו העז והויטמינים שבו.
5. מסננים ממי הקרח ומייבשים. 

המלצת הגשה: 

לברוקומיני החלוט מוסיפים מעט חמאה מותכת/ שמן זית ומלח, בתאבון!