אודות כרמלים

הדרך שלנו, הכרמלים.

אנו מאמינים בדרך של חקלאות בת קימא, המבוססת על תפיסה אקולוגית השואפת לאיזון בין חקלאות, טבע ואדם. משק כרמל נחשב כיום לאחד המשקים המתקדמים בישראל ועושה שימוש נרחב בשיטות גידול הידרופוניות, בגידול צמחים על מצעים המנותקים מהאדמה בחממות סגורות ובשיטות המבטיחות תוצרת חקלאית טרייה, איכותית ונקייה מחומרי הדברה וכימיקאלים.

ההיסטוריה והחזון 

משק כרמל הוקם בשנות השבעים במושב היוגב שבעמק יזרעאל. שלושה דורות של חקלאים עומדים מאחורי סיפור המשפחה, החממות ושטחי הגידול. בשנת 2000 הקימו ההורים כרמי וענת והבן הבכור יובל את חברת "כרמל יבולים" במטרה לגדל מגוון ירקות מיוחדים, ביניהם אספרגוס, מגוון נבטים וירקות עלים. חזונם היה לפתח ולקדם את המודעות לערכי התזונה הבריאה והמאוזנת בקרב תושבי ישראל. במהלך השנים, הצטרפו אל המשק כל הבנים דן, אמיר ואורי ולמעשה כיום, מנהל דור הבנים את פעילות החברה. בשנת 2018 קיצרה כרמל יבולים את שמה והיא נקראת כעת "כרמלים", כמו כן השיקה עיצוב חדש ללוגו ולאריזות המוצרים במסגרת תהליך מיתוג מחדש.

 

 

 


 

שיטות גידול מתקדמות

הידרופוניקה היא שיטת גידול צמחים במצע מנותק ללא שימוש בהזנה דרך אדמה דשנה. בטבע, האדמה משמשת כמצע האוגר בתוכו את החומרים המזינים הנחוצים להתפתחות הצמח. אולם, האדמה עצמה איננה חיונית לגידול הצמחים. החומרים המזינים שהצמחים סופגים הם למעשה יונים פשוטים במים. בעזרת השורשים, יכול הצמח לספוג ישירות מהמים את החומרים המזינים והוא אינו זקוק למצע האדמה לצורך קיומו והתפתחותו. ניתן לגדל כל צמח בעזרת הידרופוניקה אולם, צמחים מסויימים מתאימים לכך יותר מאחרים.

לשיטות הגידול ההידרופוניות יתרונות רבים, ביניהם:

•    שליטה מרבית על ההזנה של הצמח.
•    תפוקה גבוהה יותר בפחות זמן גידול.
•    חיסכון בשטח מכיוון שניתן לגדל צמחים בצפיפות רבה ואפילו במספר קומות.
•    חיסכון משמעותי במים הנשארים במערכת וניתן לעשות בהם שימוש חוזר.
•    סביבת גידול נקייה המקנה הגנה ממפגעי הטבע וממזיקים ומאפשרת צמצום או אף הימנעות משימוש בחומרי הדברה 
•    צמצום השפעות אקולוגיות וסביבתיות מזיקות. 

בקרה ולמידה מתמדת

המוטו שלנו הוא נטילת אחריות על תהליך היצור משלב הזרע ועד למוצר הסופי. מה זה אומר? אנחנו מבצעים באופן עצמאי את כל שלבי היצור וההפצה תוך כדי בקרה ולמידה מתמדת: החל משלב הכנת השתילים, דרך שלבי הגידול, האריזה וההובלה לנקודות המכירה במשאיות מקוררות.

בנוסף, אנו מפעילים מנגנון בקרה חיצוני אובייקטיבי: שרות הניתן לנו על ידי "דרך המעבדה" המפקחת על תהליך היצור ובודקת באופן מדגמי את המוצרים במעבדות מוסמכות כמפורט באתר: www.lab-path.co.il.