המתכונים שלנו

מרק גרגר הנחלים

מרק גרגר הנחלים

מה צריכים (לשש מנות)

דרך נפלאה לאכול "ירוקים". המרק "מוקרם" בעזרת תפוח האדמה ונשאר ירוק בזכות הוספת גרגר הנחלים בסוף הבישול.

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 גבעולי כרישה, רק החלק הלבן, חתוך לחצי וקצוץ דק
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום מקולף (10 עד 12 שיני שום)
  • 6 גבעולי תימין טרי
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 2 חבילות גרגיר הנחלים (מסירים בעזרת סכין רק את החלק התחתון של הגבעולים)
  • 1 כף מיץ לימון

מה עושים

1. מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים כרישה, סלרי וגזר ומבשלים חמש - שבע דקות או עד שמתרכך, תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים מים, תפוחי אדמה, שיני שום, תימין ועלה דפנה. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים להבה ומבשלים עשרים דקות או עד שהשום מתרכך. מוציאים את  גבעולי התימין ואת עלה הדפנה.

2. מסירים מהלהבה ומוסיפים את גרגר הנחלים. אין צורך להפריד עלים מגבעולים. מכניסים את הגרגר בשלמותו. מערבבים מדי פעם את העלים הירוקים, עד שהם מתרככים. מוסיפים מיץ לימון.

3. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומשפרים תיבול. במידה ויש צורך לדלל, ניתן להוסיף מעט מים.