סלט תירס קיצי

סלט תירס קיצי

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילת קלחי תירס
  • 1 בצל שאלוט קטן חתוך לקוביות קטנות (או בצל סגול אם לא מצאתם שאלוט)

לרוטב

  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 כף סוכר חום או סילאן (ללא תוספת סוכר)
  • 3 כפות שמן זית

להגשה

  • 1/3 כוס זרעי חמנייה קלויים על מחבת חמה (ללא שמן)
  • 1/3 כוס זרעי דלעת קלויים באותה דרך
  • 1 כף אורגנו טרי או עירית קצוצה או כל עשב תיבול טרי אחר שיש לכם

מה עושים

1. מכינים את התירס: מפרידים את גרגרי התירס מהקלח בעזרת סכין חדה. הדרך הנוחה ביותר היא להניח את הקלח בתוך קערה קטנה (כדי שהגרגרים לא יתפזרו לכל עבר). ביד אחת אוחזים בקלח במאונך (כלומר, כשהוא עומד זקוף) וביד השנייה בעזרת הסכין מגלחים את הגרגרים לתוך הקערה, מסובבים את הקלח ומורידים את הגרגרים מכל הצדדים. מוסיפים לקערת התירס את הבצל ומערבבים.

2. מכינים את הרוטב: מערבבים את מיץ הלימון, המלח והסוכר בקערה. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי וממשיכים לערבב. טועמים ומוסיפים מיץ לימון, סוכר או מלח אם יש צורך. הטעם צריך להיות מתקתק.

3. מגישים: ממש לפני ההגשה, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את זרעי הדלעת והחמנייה ומזליפים כחצי מכמות הרוטב. מערבבים היטב וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים עוד רוטב. מפוררים את עלי האורגנו בין הידיים ומפזרים על התירס. מערבבים פעם נוספת ומגישים.

טיפ

אל תזרקו את קלחי התירס הערומים. בשלו אותם במים עם עלה דפנה, גרגרי פלפל שחור, ענפים של תימין כחצי שעה והנה ציר מרק תירס לכל מטרה.