סלט קייל ירוק

סלט קייל ירוק

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילה עלי קייל
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים וחתוכים
  • 1 פלפל ירוק חתוך לגפרורים
  • 2 מלפפונים, לא קלופים, חתוכים לקוביות
  • כפית שמן זית
  • כפית מיץ לימון סחוט טרי

להגשה

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים על מחבת חמה ללא שמן

מה עושים

1. מרככים את עלי הקייל: נפטרים מהעורק הראשי בעלים וחותכים את העלים בידיים לחתיכות גסות. מעבירים לקערת ערבוב עם שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור. מעסים את העלים עד שהם מתרככים.
2. מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקייל את הסלרי, הפלפל והמלפפונים. טועמים. במידת הצורך מתבלים בעוד מעט מלח. מוסיפים שמן זית ולימון. מפזרים אגוזי מלך ומגישים.

טיפ

על מנת להיפטר מהטעם המריר של עלי הקייל מומלץ להיפטר מהגבעול המרכזי ולעסות את העלים בשמן זית, שום, מלח ופלפל שחור עד שהם מתרככים.