סלט בורגול ברוקומיני ואפונת שלג

סלט בורגול ברוקומיני ואפונת שלג

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 כוס בורגול גס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חבילה ברוקומיני
  • 1 חבילה אפונת שלג לקטום את העוקץ

לרוטב

  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סילאן
  • מלח פלפל שחור

להגשה

  • 1/2 כוס גבינת פטה עיזים מגורדת

מה עושים

1. מכינים את הבורגול: מעבירים את הבורגול לקערה, חולטים מים רותחים ומלח, מערבבים ומכסים למשך 20 דקות. מסננים את עודפי המים.  

2. מכינים את הברוקומיני: בסיר נפרד, מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את גבעולי הברוקומיני כשלוש דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.

3. לאותו סיר, מוסיפים את אפונת השלג וחולטים דקה. מוציאים לקערת הקרח. מסננים את הירקות ממי הקרח.

4. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. 

5. מרכיבים את הסלט: מעבירים את הבורגול לקערת הגשה, מוסיפים את הברוקומיני ואפונת השלג, מזליפים את הרוטב ומקפיצים בעזרת שני מזלגות . מפזרים גבינת פטה עיזים מעל.