ברוקומיני עגבניות שרי ופרמזן

ברוקומיני עגבניות שרי ופרמזן

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילה ברוקומיני
  • 1 כפית מלח גס
  • 4 שיני שום קלופות וחצויות לשניים
  • 3 גבעולי תימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 10 עגבניות שרי

להגשה

  • 1/2 כוס פרמזן מגורר

מה עושים

1. מחממים תנור ל - 200 מעלות ומכינים תבנית עם ניר אפיה.

2. מכינים את הברוקומיני: מרתיחים מים עם כפית מלח גס בסיר. מכינים קערה עם מי קרח (אם אין קרח, ניתן רק מים קרים). מעבירים את הברוקומיני למים הרותחים למשך שלוש דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי הקרח. מסננים.

3. אופים: מעבירים את הברוקומיני לתבנית, מוסיפים שום, תימין, מלח ופלפל ומזליפים שמן זית.

4. אופים 15 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי ואופים חמש דקות נוספות.

5. מגישים: מעבירים לקערת הגשה שטוחה ומפזרים פרמזן מגורר.