באק צ'וי מוקפץ בשום וג'ינג'ר

באק צ'וי מוקפץ בשום וג'ינג'ר

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילה באק צ'וי
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד על פומפייה

להגשה

  • 4 גבעולי בצל ירוק פרוס לעיגולים
  • כפית שמן שומשום מכבישה קרה
  • 1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה ללא שמן

מה עושים

1. מכינים את הבאק צ'וי: חוצים כל ראש באק צ'וי לשני חלקים לאורך בעזרת סכין. מרתיחים מים עם כפית מלח גס בסיר. מכינים קערה עם מי קרח (אם אין קרח, ניתן רק מים קרים). מעבירים את הבאק צ'וי למים הרותחים למשך שלוש דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי הקרח. מסננים.

2. מקפיצים: מחממים שמן זית במחבת טפלון או ווק, מוסיפים שום כתוש וג'ינג'ר מגורד ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב. נזהרים שלא לחרוך את השום. מוסיפים את הבאק צ'וי ומטגנים כדקה נוספת תוך ערבוב.

3. מגישים: מעבירים לצלחת הגשה שטוחה, מפזרים בצל ירוק, שמן שומשום ושקדים קלויים.