אפונת שלג בג'ינג'ר ובצל ירוק

אפונת שלג בג'ינג'ר ובצל ירוק

מה צריך (לארבע מנות)

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק) קצוצים דק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורר
  • 6 שיני שום כתושות
  • שקית אפונת שלג
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

להגשה

  • 2 כפיות שמן שומשום מכבישה קרה
  • 1/4 כוס גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה ללא שמן
  • 1/2 חבילה נבטי אפונה

מה עושים

1. מכינים את אפונת השלג: קוטמים את העוקץ ומסירים את הסיב לאורך התרמיל, שוטפים ומייבשים.

2. מקפיצים: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום ומטגנים דקה. מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.

3. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה

4. מזליפים שמן שומשום, מפזרים שקדים קלויים ונבטי אפונה.