באק צ'וי "על האש"

באק צ'וי "על האש"

מה צריך (לארבע מנות)

  • חבילה באק צ'וי
  • כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות שמן שומשום

מה עושים

1. מחממים מחבת פסים, ללא שמן, על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה, מניחים את הירקות וצולים 2-3 דקות מכל כיוון. עד שנראים סימני חריכה בשני הצדדים.

2. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלח גס ופלפל שחור, מזליפים שמן שומשום ומגישים.

3. אם אין מחבת פסים אפשר להשתמש במחבת טפלון או להניח על המנגל.

טיפ

הבאק צ'וי הינו ירק עדין שכמעט ואינו זקוק לריכוך. אפשר להגיש אותו חי כחלק מסלט עלים ירוקים. אפשר גם לאדות אותו בסיר אידוי מבמבוק עד שמתרכך ולהגיש על בורגול או אורז. מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית או שמן שומשום.