בורגול תרד ועגבניות שרי אפויות

בורגול תרד ועגבניות שרי אפויות

מה צריך (לשש מנות)

לבורגול:

  • 1 כוסות בורגול גס
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

לתרד:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל פרוס לפרוסות או חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף זרעי כמון
  • חבילה תרד טורקי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט

לעגבנית האפויות:

  • 200 גרם עגבניות שרי חצויות (אם יש עגבניות צבעוניות, מה טוב)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף סוכר חום

מה עושים

1. מכינים את הבורגול: חולטים מים רותחים על הבורגול ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור. משהים למשך כעשרים דקות עד שהבורגול ספג את כל הנוזלים. אם נותרו מים, מסננים. 
2. מכינים את התרד: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית על להבה בינונית, עד שהם מתרככים. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שהם רכים. מזליפים מיץ לימון.
3. מכינים את העגבניות: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערת ערבוב מכינים רוטב משמן הזית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל, צ'ילי וסוכר, ומוסיפים את העגבניות. מעבירים את העגבניות המתובלות לתבנית עם נייר אפייה. צולים כעשר דקות עד שהעגבניות מתרככות.
4. מרכיבים את המנה: מפזרים את הבורגול בצלחת הגשה, מניחים את עלי התרד במרכז ומפזרים את העגבניות הצלויות. 

טיפ

התרד הטורקי הינו בעל מרקם עדין ולא סיבי ולכן מתאים גם לסלט.