סלט ריגלה מהשדה ותירס מהקלח

סלט ריגלה מהשדה ותירס מהקלח

מה צריך (שש מנות)

  • 6 קלחי תירס טריים
  • 2 בצל שאלוט קטן חתוך לקוביות קטנות (או בצל סגול אם לא מצאתם שאלוט)
  • חבילה רגילת הגינה

לרוטב

  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 כף סוכר חום או סילאן (ללא תוספת סוכר)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס  גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה ללא שמן
  • 1 כף אורגנו טרי או עירית קצוצה או כל עשב תיבול טרי אחר שיש לכם 

מה עושים

1. מפרידים את גרגרי התירס מקלח בעזרת סכין חדה. הדרך הנוחה ביותר היא להניח את הקלח בתוך קערה קטנה (כדי שהגרגרים לא יתפזרו לכל עבר). ביד אחת אוחזים בקלח במאונך (כלומר, כשהוא עומד זקוף) וביד השנייה בעזרת הסכין מגלחים את הגרגרים לתוך הקערה, מסובבים את הקלח ומורידים את הגרגרים מכל הצדדים.

2. מוסיפים לקערת התירס את הבצל ומערבבים.

3. מניחים את עלי הריגלה על קרש החיתוך וחותכים למקטעים של שני ס"מ, אין צורך להפריד את העלים מהגבעול. שניהם אכילים. מעבירים לקערת התירס.

4. מכינים את הרוטב: מערבבים את מיץ הלימון, המלח והסוכר בקערה. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי וממשיכים לערבב. טועמים ומוסיפים מיץ לימון, סוכר או מלח אם יש צורך. הטעם צריך להיות מתקתק.

5. את שני השלבים האלה ניתן להכין מראש.

6. ממש לפני ההגשה, מוסיפים את השקדים לקערת התירס, יחד עם כשני שלישים מהרוטב. מערבבים היטב וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים  עוד רוטב.

7. מפוררים את עלי האורגנו בין הידיים ומפזרים על התירס. מערבבים פעם נוספת ומגישים.

טיפ

ברגילת הגינה (או ריג'לה), אין צורך להפריד את העלים מהגבעול, חותכים עלים וגבעולים, אלא אם הם עבים במיוחד, קרוב לשורש.

אל תזרקו את קלחי התירס הערומים. בשלו אותם במים עם עלה דפנה, גרגרי פלפל שחור, ענפים של תימין כחצי שעה והנה ציר מרק תירס לכל מטרה.