עלי אורז (spring roll), ירקות ונבטים

עלי אורז (spring roll), ירקות ונבטים

מה צריך (לשמונה גלילים)

  • 8 עלי אורז
  • 1 גמבה חתוכה לשמיניות לאורכה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם
  • 2 מלפפונים חתוכים לשמיניות לאורכם
  • 1/2 חבילה נבטים סיניים
  • 1/2 חבילה נבטי ברוקולי
  • 1/2 חבילה כוסברה

לרוטב

  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות מירין
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

מה עושים

1. משרים על עלה אורז בקערת מים למשך דקה או שתיים עד לריכוך. מעבירים למשטח עבודה שעליו מונחת מגבת מטבח לספיגת המים. משטחים את העלה על המגבת

2. מניחים על כל עלה שתי רצועות מכל ירק ומעט נבטים. מגלגלים לגליל.  

3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

4. מעבירים את הגלילים המוכנים לצלחת הגשה יפה עם קערית הרוטב ליד

5. אפשר לשנות את הרכב הירקות: כרוב לבן, כרוב סגול, בצל ירוק, בזיליקום, פלפלים צבעוניים.

טיפ

נבטים סיניים מוסיפים הרבה טעם ופריכות לסלט. אפשר לצרף אותם לכל סלט.