סלנובה וחברים - מתכון לראש השנה

סלנובה וחברים - מתכון לראש השנה

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילה ראשי סלנובה (2 ראשים)
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס עלי נענע, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים דקים (החלק הירוק והלבן)
  • 1 כוס גרגרי רימון
  • 2 כוסות ענבים (שחורים וירוקים)

לרוטב

  • מיץ סחוט טרי מחצי רימון (ראו הסבר)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית מלח דק

להגשה

  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים על מחבת חמה ללא שמן

מה עושים

1. מכינים את הרוטב: מעבירים לצנצנת עם מכסה ומערבבים היטב. שומרים להגשה.

2. מכינים את הסלט: מסירים את בסיס הסלנובה ומפרידים את העלים. שוטפים ומייבשים. מעבירים את עלי הסלנובה לקערת ערבוב, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל הירוק. מערבבים בעזרת הידיים.

3. מעבירים את העלים לקערת הגשה, מערבבים היטב את הרוטב ומזליפים אותו על העלים. 

4. מערבבים בעזרת שני מזלגות. מוסיפים את גרגרי הרימון ואת הענבים. 

5. מפזרים את האגוזים הקלויים ומגישים.

טיפ

איך מפרקים רימון? חוצים לשניים ומכים בעזרת כף על כל מחצית לתוך קערה. משימה מעולה לילדים. בחצר.
איך סוחטים מיץ רימון? בעזרת מסחטת הדרים, ממש כמו לימון או תפוז. זה קל. אל תתפתו לקנות מיץ סחוט מוכן.
מעדיפים פקאן מתוק? מחממים מחבת טפלון קטנה ללא שמן וקולים את הפקאנים. כשתי דקות, עד שהשחימו מעט, מוסיפים כף דבש ומיד מסירים מהלהבה. שופכים את הפקאנים המסוכרים על ניר אפיה או צלחת עד שיתקררו.