מרק אספרגוס ותפו"א

מרק אספרגוס ותפו"א

מצרכים:

  • 1 חבילת אספרגוס כרמלים
  • 3 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חותכים את האספרגוס לחתיכות של כ-3 ס"מ . שומרים את הראשים בצד.

2. מחממים סיר ומוסיפים את השמן.

3. מוסיפים את הבצל לסיר ומזהיבים מעט.

4. מוסיפים: שום,תפוחי אדמה, ואספרגוס (ללא הראשים) ומטגנים מעט. מוסיפים מלח ופלפל, ממלאים את הסיר במים עד כדי 3 ס"מ מעל הירקות.

5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך הירקות (כ-25 דקות). 

6. מוסיפים את ראשי האספרגוס לסיר כרבע שעה לפני סיום הבישול

7. מורידים מהאש. טוחנים בבלנדר מוט.