מרק נבטוטים

מרק נבטוטים

מצרכים:

  • 1 חבילה "נבטוטים" (קטניות מונבטות) של כרמלים
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • שמן זית
  • חופן בורגול
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום 
  • מעט אבקת שום

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום.

2. מטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות ואז מוסיפים את הנבטוטים.

3.  מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4. מבשלים כשעתיים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

5. מכניסים את הבורגול השטוף לקערית קטנה, מוסיפים מלח , אבקת שום ו 1.5 כוסות מים, מכסים ומשהים ל 5 דקות.

6. מוסיפים את תכולת הקערית(בורגול+מים) לסיר ומביאים לרתיחה.

7. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30 דקות. (מעררבבים מידי פעם כדי שהבורגול לא יתגבש).