סלט וולדרוף סלנובה

סלט וולדרוף סלנובה

מצרכים (4 מנות):

  • 1 ראש סלנובה כרמלים
  • 5 מקלות סלרי
  • 1 תפוח ירוק
  • 110 גרם אגוזי מלך
  • 3 כפות מיונז
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
  • 100 גרם צימוקים

אופן ההכנה:

1. פורסים את מקלות הסלרי למקלות קטנים.

2. מסירים את הליבה וחותכים את התפוח למקלות דקים.

3. מחממים מחבת, צולים את אגוזים למשך 3 דקות.

4. מסירים מהמחבת ומקררים אותם. קוצצים את האגוזים גס.

5. טורפים את מיץ הלימון, המיונז,החרדל והדבש עד לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל.

6. מסירים את בסיס ראש הסלנובה. 

7. שוטפים ומייבשים את העלים ומפזרים בקערה גדולה.

8. מוסיפים ומערבבים עם התפוח והסלרי. מפזרים מעל אגוזי מלך, צימוקים. מזליפים את הרוטב מעל.