סלט ברוקומיני עם גבינה ואגוזי קשיו

סלט ברוקומיני עם גבינה ואגוזי קשיו

מצרכים:

  • 2 חבילות ברוקומיני "כרמלים"
  • 125 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • 100 גרם אגוזי קשיו טבעיים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
  • שמן זית 
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. קולים את אגוזי הקשיו על מחבת חמה.

2. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות.

3. שוטפים את הברוקומיני ומפרידים את הפרחים מהגבעולים.

4. חותכים את הגבעולים לחתיכות נוחות לאכילה (כ - 2 ס"מ).

5. בסיר גדול מרתיחים מים ממולחים קלות, לאחר שרתחו מכניסים את גבעולי הברוקומיני למשך דקה. מוסיפים את פרחי הברוקומיני לסיר לדקה נוספת.

6. מסירים מהאש ומסננים. בסיר יבש, מחממים 2 כפות שמן זית ולאחר שהשמן התחמם, מכניסים לסיר את הברוקומיני, המלח והפלפל , מערבבים מיד ומעבירים לקערת הגשה.

7. מוסיפים לקערה את הקשיו, הגבינה, החמוציות ומגישים.

8. מומלץ לאכול מיד.