מתכונים

עלי סלנובה ותותים

עלי סלנובה ותותים

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 שקית עלי סלנובה
  • 10 תותים, ללא עוקץ, חתוכים לפרוסות דקות (בקיץ אפשר להשתמש בענבים שחורים או נקטרינה)

לרוטב

  • 1 בצל שאלוט קצוץ לקוביות קטנות או חצי בצל סגול
  • 3 כפות רוטב בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור

להגשה

  • 1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה ללא שמן
  • 1/3 כוס שבבי פרמזן או קוביות גבינת פטה

מה עושים

1. מכינים את הרוטב: מעבירים לצנצנת עם מכסה ומערבבים היטב.

2. מכינים את הסלט: מעבירים את עלי הסלנובה לקערת ערבוב ומוסיפים את התותים החתוכים. מערבבים בעזרת הידיים.

3. מגישים: מעבירים את העלים והתותים לקערת הגשה, מערבבים היטב את הרוטב ומזליפים אותו על העלים. מפזרים פרמזן ושקדים קלויים ומגישים.