לבורגול:
לתרד:
לעגבנית האפויות:
1. חולטים מים רותחים עם הבורגול ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור, למשך כעשרים דקות עד שהבורגול ספג את כל הנוזלים. אם נותרו מים, מסננים.
2. במידה ונותרו מים, מסננים.
1. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית על להבה בינונית עד שמתרככים.
2. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שהם רכים.
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. בקערת ערבוב מכינים רוטב משמן הזית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל, צ'ילי וסוכר ומוסיפים את העגבניות.
2. מעבירים את העגבניות המתובלות לתבנית עם ניר אפיה. צולים כעשר דקות עד שהעגבניות מתרככות.
1. מפזרים את הבורגול בצלחת הגשה.
2. מניחים את עלי התרד במרכז ומפזרים את העגבניות הצלויות.
התרד הטורקי הינו בעל מרקם עדין ולא סיבי ולכן מתאים גם לסלט.