בורגול תרד ועגבניות שרי אפויות

בורגול תרד ועגבניות שרי אפויות

מה צריך (לשש מנות)

לבורגול:

  • 1 כוסות בורגול גס
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

לתרד:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל פרוס לפרוסות או חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף זרעי כמון
  • חבילה תרד טורקי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט

לעגבנית האפויות:

  • 200 גרם עגבניות שרי חצויות (אם יש עגבניות צבעוניות, מה טוב)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה:

1. חולטים מים רותחים עם הבורגול ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור, למשך כעשרים דקות עד שהבורגול ספג את כל הנוזלים. אם נותרו מים, מסננים. 

2. במידה ונותרו מים, מסננים.

מכינים את התרד:

1. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית  על להבה בינונית עד שמתרככים.

2. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שהם רכים.

מכינים את העגבניות:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות. בקערת ערבוב מכינים רוטב משמן הזית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל, צ'ילי וסוכר ומוסיפים את העגבניות.

2. מעבירים את העגבניות המתובלות לתבנית עם ניר אפיה. צולים כעשר דקות עד שהעגבניות מתרככות.

מרכיבים את המנה:

1. מפזרים את הבורגול בצלחת הגשה.

2. מניחים את עלי התרד במרכז ומפזרים את העגבניות הצלויות. 

 

טיפ

התרד הטורקי הינו בעל מרקם עדין ולא סיבי ולכן מתאים גם לסלט.