סלט נבטוטים הוא אחד הדברים הכי "חמים" היום בעולם הקולינריה. הנבטוטים נכנסים לתפריט המסעדות, בתי הקפה ושירותי הקייטרינג בארץ ובעולם. אז בואו רגע נעשה סדר ונבין בכלל מה זה נבטוטים. נבטוטים הם למעשה זרעים שהונבטו. בעולם הגסטרונומי מדובר בעיקר על דגנים וקטניות. בכרמלים אנחנו מנביטים קטניות, ובאריזת מיקס הנבטוטים שלנו יש נבטוטי מאש, עדשים ירוקות ועדשים חומות.
אז איך אפשר לשלב את הנבטוטים במאכלים?
מה שנהדר בנבטוטים זו העבודה שאין צורך לבשל אותם, הם למעשה מוכנים לאכילה. הם משתלבים נהדר בסלטים, אבל גם במרקים, תבשילים מהירי הכנה וכמובן קציצות נבטוטים טבעוניות. כמו כן, ניתן לשדרג ארוחה בקלות, ולהגיש למשל נבטוטים עם אורז. בעצם זו "מג'דרת בזק" - משתמשים באורז שהוכן מראש (בד"כ יש שאריות במקרר מיום קודם), מחממים אותו על מחבת, מוסיפים בצל מטוגן ונבטוטים, והרי לכם מנה מזינה וטעימה. סלט ירקות ליד ואתם מסודרים.
אחד הסלטים המרעננים והאהובים עלינו, הוא סלט נבטוטים וסלרי:
המצרכים לסלט נבטוטים וסלרי
- 1 אריזת נבטוטים מעדשים ומאש (250 גרם)
- ראש סלרי קלוף ומגורר על פומפייה גסה
- גזר קלוף ומגורר על פומפייה גסה
- 3 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל