סלט נבטוטים

סלט נבטוטים מתכון נהדר

סלט נבטוטים הוא אחד הדברים הכי "חמים" היום בעולם הקולינריה. הנבטוטים נכנסים לתפריט המסעדות, בתי הקפה ושירותי הקייטרינג בארץ ובעולם. אז בואו רגע נעשה סדר ונבין בכלל מה זה נבטוטים. נבטוטים הם למעשה זרעים שהונבטו. בעולם הגסטרונומי מדובר בעיקר על דגנים וקטניות. בכרמלים אנחנו מנביטים קטניות, ובאריזת מיקס הנבטוטים שלנו יש נבטוטי מאש, עדשים ירוקות ועדשים חומות.

אז איך אפשר לשלב את הנבטוטים במאכלים?

מה שנהדר בנבטוטים זו העבודה שאין צורך לבשל אותם, הם למעשה מוכנים לאכילה. הם משתלבים נהדר בסלטים, אבל גם במרקים, תבשילים מהירי הכנה וכמובן קציצות נבטוטים טבעוניות. כמו כן, ניתן לשדרג ארוחה בקלות, ולהגיש למשל נבטוטים עם אורז. בעצם זו "מג'דרת בזק" - משתמשים באורז שהוכן מראש (בד"כ יש שאריות במקרר מיום קודם), מחממים אותו על מחבת, מוסיפים בצל מטוגן ונבטוטים, והרי לכם מנה מזינה וטעימה. סלט ירקות ליד ואתם מסודרים. סלט נבטוטים

אחד הסלטים המרעננים והאהובים עלינו, הוא סלט נבטוטים וסלרי:

המצרכים לסלט נבטוטים וסלרי

  • 1 אריזת נבטוטים מעדשים ומאש (250 גרם)
  • ראש סלרי קלוף ומגורר על פומפייה גסה
  • גזר קלוף ומגורר על פומפייה גסה
  • 3 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל

 

 

 

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מערבבים את כל רכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול.

מנה נוספת שאנו לא מוותרים עליה, נולדה מהאהבה שלנו לפלאפל. אלו הן קציצות נבטוטים. ולמה פלאפל? כי בפלאפל משתמשים בגרגרי חומוס מושרים, שזה השלב הראשוני בהנבטת קטניות. השימוש במיקס הנבטוטים שלנו חוסך לכם את זמן ההשריה, והתוצאה קציצות נבטוטים ועשבי תיבול נפלאות ואפילו לא מטוגנות. אל תשכחו להגיש עם טחינה ליד.

המצרכים לקציצות נבטוטים:

  • 1 כוס מיקס נבטוטים
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 3 כפות אגוזים טחונים (או קמח עדשים או כל קמח אחר)
  • 1/4 כפית מלח
  1. במעבד מזון, טוחנים את הנבטוטים ועשבי התיבול לתערובת אחידה.
  2. מעבירים לקערה רחבה.
  3. מוסיפים את המלח והאגוזים הטחונים ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה של מנוחה במקרר.
  4. מחממים תנור ל 190 מעלות. מחפים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות.
  5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר של כ 3 ס"מ. פוחסים אותם בזהירות על מנת לקבל קציצה (בשונה מכדור הפלאפל).
  6. מניחים על ניר האפייה המשומן.
  7. אופים כ 20 דקות, עד שהקציצות זהובות. מצננים ומגישים עם טחינה.