הקייל הינו מזון על המשתייך למשפחת הכרוביים. מדובר על ירק בעל עלים מורכבים ועסיסיים אשר מכיל בתוכו כמות גבוהה של וויטמינים A,D,K ושפע סיביים תזונתיים בעלי השפעה ישירה על בריאותנו. מומחי תזונה רבים ומחקרים שנעשו הוכיחו שבקייל ישנם מינרלים ומגוון איכותי ועשיר של ערכים תזונתיים שגורמים להורדת רמות הסוכר, רמות הכולסטרול ותורמים לפיתוח וחיזוק המערכת החיסונית.
מעבר לתכונות הנפלאות הקיימות בקייל, מדובר על ירק שניתן להכין עמו מגוון רחב של מאכלים מעניינים כגון קייל מיובש, צ'יפס ואפילו מאפה קייל. כל שעליכם לעשות הוא לתת לדמיונכם להפליג, לשלב את הצד היצירתי שבכם ולבשל קייל בתנור, במחבת ואפילו לאכול אותו בצורתו הטרייה.
דרכים טעימות לאכול קייל
אז איך אוכלים את הירק המדהים הזה? הנה כמה רעיונות מדליקים ופשוטים להכנת מטעמים מקוריים:
- קייל בתנור – דרך נפוצה ביותר להכנת קייל הינה לחמם את התנור ל-150 מעלות צלזיוס, להניח משטח אפייה ועליו את עלי הקייל, למרוח מעל מעט שמן זית, להוסיף מלח ופלפל או כל תיבול אחר שאתם אוהבים ולאפות למשך כ 20 דקות עד אשר העלים יקבלו גוון חום. מדובר על צ'יפס קייל בריא וקריספי
- חביתת קייל – חתכו את העלים דק, הוסיפו לקערה יחד עם ביצה ומעט בצל, ערבבו יחד עד שתקבלו מרקם אחיד וטגנו עם מעט שמן על מחבת. כמובן שתוכלו להוסיף ירקות אחרים כגון תרד או מעט שום קצוץ בכדי ליצור טעם נוסף.
- סלט קייל – בכדי להכין מנת סלט נפלאה, חתכו את הסופר כרוב לעלים דקים, הוסיפו מעט גבינה קשה כגון פרמז'ן ופזרו מעט צנוברים או גרעיני חמנייה מטוגנים. הוסיפו לימון, שמן זית מלח ופלפל והתוצאה הינה סלט פשוט, מרענן ובריא להפליא.