בואו קודם נגדיר מהי חקלאות הידרופונית
בשונה מהחקלאות המסורתית שבה מגדלים באדמה, שמשמשת כמצע ובו חומרים מזינים שהכרחיים לגידולים הצומחים בה, חקלאות הידרופונית הינה גידול במצע מנותק מהאדמה.
איך זה יכול להיות אתם שואלים? מסתבר שאותם חומרים חיוניים שמזינים את הצמחים (שאנחנו רגילים למצוא באדמה) הם בעצם יונים - ואת אלו הצמחים סופגים ישירות מהמים בשיטת גידול זו. או במילים פשוטות: גידולים הידרופוניים ניזונים מיונים פשוטים במים, על ידי השורשים אשר "שותים" אותם מהמים, וכך הצמח מתפתח.
אפשר לגדל כל צמח בשיטת הגידול הזו, אך עם הזמן למדנו שיש גידולים שמתאימים יותר לחקלאות ההידרופונית. הגידולים ההידרופוניים שכיום גדלים אצלנו הם: חסה סלנובה, באק צ'וי ומגוון נבטים אשר גדלים בחממות סגורות, עובדה המאפשרת לנו לגדלם תוך שליטה מרבית בהזנת הצמחים ושימוש מינימלי או אף הימנעות משימוש בכימיקאלים לצורכי הדברה.
קיימים כמובן עוד יתרונות רבים לגידול בשיטה ההידרופונית:
- חסכון בשטח – כמו שאמרנו, אין צורך בשטחי אדמה, ומכאן שניתן לגדל בחממות או בשטחים שהם אינם אדמה (אגב, אפשר להקים גינה הידרופונית לתפארת בבתים שאינם צמודי קרקע. זה מקורי, יצירתי ושיטה שיכולה להגשים את החלום של גידול עלים למאכל למשל בכל בית). גידולים הידרופוניים יכולים לגדול בצפיפות גדולה יותר מאשר באדמה, ואפילו בקומות!
- החיסכון במים בשיטת הגידול הזו הוא אדיר – ניתן לעשות שימוש חוזר במים הנשארים במערכת. כמו כן למדנו שבפחות זמן, אנחנו מקבלים תפוקות גידול גבוהות יותר.