נבטי החמנייה אלו נבטים שהונבטו מגרעיני חמניה, הם מאופיינים בנבט ארוך ובהיר שבקצהו עלעלים ירוקים ופריכים בטעם אגוזי עדין, שמזכיר את טעם הגרעינים (רק בלי ייסורי המצפון של הקלוריות).
בטח שמתם לב שבאריזות נבטי החמנייה, יש לפעמים נבטים שבראשם עדיין מתנוססת קליפת הגרעין השחורה. נכון, צריך להסיר את הקליפה בעדינות ולפעמים זה יכול קצת לעצבן. כי בינינו, מי רוצה לאכול קליפת גרעין?
אבל בעצם כשחושבים על זה, זה דווקא נחמד. כי זה מזכיר לנו איך כל נבט חמנייה התחיל את המסע שלו בבית הגידול שלנו, ועד שהוא הגיע אליכם לצלחת.
נבטי חמניה בתפריט האוכל היומי
נבטי החמנייה הם מקור איכותי ביותר לוויטמינים, חומצות אמינו חיוניות ומינרלים. ב-100 גרם נבטים יש רק 50 קלוריות.
נבטים אלו הם חלק מקבוצת נבטים למאכל שאנחנו מגדלים, לצד נבטי אלפלפא ונבטים סיניים. לצידם תוכלו גם למצוא נבטים עדינים נוספים כמו נבטי בזיל, נבטי ברוקולי, נבטי אפונה, נבטי צנונית ומיקס נבטים.