מהם נבטי החמניה ומדוע הם כה מועילים?

נבטי החמנייה אלו נבטים שהונבטו מגרעיני חמניה, הם מאופיינים בנבט ארוך ובהיר שבקצהו עלעלים ירוקים ופריכים בטעם אגוזי עדין, שמזכיר את טעם הגרעינים (רק בלי ייסורי המצפון של הקלוריות).

בטח שמתם לב שבאריזות נבטי החמנייה, יש לפעמים נבטים שבראשם עדיין מתנוססת קליפת הגרעין השחורה. נכון, צריך להסיר את הקליפה בעדינות ולפעמים זה יכול קצת לעצבן. כי בינינו, מי רוצה לאכול קליפת גרעין?

אבל בעצם כשחושבים על זה, זה דווקא נחמד. כי זה מזכיר לנו איך כל נבט חמנייה התחיל את המסע שלו בבית הגידול שלנו, ועד שהוא הגיע אליכם לצלחת.

נבטי חמניה בתפריט האוכל היומי

נבטי החמנייה הם מקור איכותי ביותר לוויטמינים, חומצות אמינו חיוניות ומינרלים. ב-100 גרם נבטים יש רק 50 קלוריות.

נבטים אלו הם חלק מקבוצת נבטים למאכל שאנחנו מגדלים, לצד נבטי אלפלפא ונבטים סיניים. לצידם תוכלו גם למצוא נבטים עדינים נוספים כמו נבטי בזיל, נבטי ברוקולי, נבטי אפונה, נבטי צנונית ומיקס נבטים.

נבטי חמנייה בגידול הידרופוני במושב היוגב

את הנבטים תוכלו לשלב בכריכים ובסלטים, אפילו בשייקים! הם פחות מתאימים לבישול, ולכן, במידה ואתם רוצים להוסיף מעט ירוק לתבשיל, הוסיפו אותם ממש לפני ההגשה.

מתכון אהוב עלינו לנבטי חמנייה הוא סלט צבעוני של כרוב סגול, מנגו או אפרסמון (תלוי בעונה) וכמובן נבטי חמניות:

מצרכים לכ-4 מנות

1 חבילת נבטי חמנייה

1/4 כרוב סגול - פרוס לרצועות דקות

1 מנגו לא גדול, קלוף ופרוס לרצועות דקות (או אפרסמון בחורף)

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית סילאן

מעט מלח

ההכנה:

- בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן, מיץ הלימון, הסילאן והמלח לקבלת רוטב אחיד.

- בקערה רחבה מניחים את כל מצרכי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

מגישים ונהנים.

 

לנועזים שביניכם - מומלץ לקלות על מחבת יבשה (להבה נמוכה) כ -1/4 כוס קוקוס טחון במשך כ-2 דקות. לצנן ולהוסיף לסלט.