טעמו ייחודי ומעודן ומזכיר את טעמו של האספרגוס. ערכיו התזונתיים גבוהים והוא עשיר בויטמינים K ו C . כוס אחת של ברוקומיני מכילה את הכמות היומית הנדרשת של ויטמין C (בירק נא ללא בישול).
מהיר להכנה : 3-4 דקות במים רותחים. ניתן להקפצה, בישול, אידוי וצלייה.
ניתן להקפצה, בישול, אידוי וצלייה. מתאים לסלט, פסטה או כתוספת.
מכיל
280 גרם
הברוקומיני נאכל בשלמותו, מהפרח ועד לגבעול, אין צורך לקצוץ או להסיר את הגבעולים.
1. שוטפים את הברוקומיני.
2. מרתיחים מים עם כפית מלח גס בסיר. מכינים קערה עם מי קרח (אם אין קרח אפשר רק מים קרים)
3. מעבירים את הברוקומיני למים הרותחים למשך כ 3-4 דקות.
4. בעזרת כף מחוררת, מעבירים את גבעולי הברוקומיני לקערת מי הקרח, כך הירק שומר על פריכותו, צבעו העז והויטמינים שבו.
5. מסננים ממי הקרח ומייבשים.
המלצת הגשה:
לברוקומיני החלוט מוסיפים מעט חמאה מותכת/ שמן זית ומלח, בתאבון!