לביבות באק צ'וי אפויות

לביבות באק צ'וי אפויות

מצרכים:

מתכון לכ- 10 לביבות.

2 כפות שמן זית
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1 כפית כורכום טרי מגורר דק (לא חובה)
אריזת באק צ'וי
3/4 כוס דלעת/בטטה מגוררת
1/2 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
כף שימרי בירה 
4-6 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה 
 

מכינים:
- שוטפים את הבאק צ'וי ומנערים מעודפי מים. מפרידים את הגבעול הלבן מהעלים הירוקים. קוצצים כל חלק בנפרד.
- מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים לה את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל, הגבעול הלבן של הבאק צ'וי, הג'ינג'ר, הכורכום והשום. מערבבים היטב. מטגנים כ-3-5 דקות, עד שהבצל והבאק צ'וי מתרככים. 
- מוסיפים את הבטטה או הדלעת המגוררת, את עלי הבאק צ'וי הקצוצים ואת התבלינים. מערבבים ומטגנים עוד כ-3 דקות. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
ומסננים מנוזלים (במידת הצורך). 
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים (אם רטוב מידי מוסיפים, אם יבש שמים פחות) מעבירים למקרר ל-20 דקות.

אופים:
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- מחפים תבנית אפיה בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, ויוצרים לביבותת בעזרת הידיים. מניחים על נייר האפיה ומשטחים קלות.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים ללביבות להתקרר ולהתייצב.
- מוציאים לצלחת הגשה בעדינות בעזרת מרית, ואוכלים.
בתאבון.