1. מרככים את עלי הקייל: נפטרים מהעורק הראשי בעלים וחותכים את העלים בידיים לחתיכות גסות. מעבירים לקערת ערבוב עם שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור. מעסים את העלים עד שהם מתרככים.
2. מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקייל את הסלרי, הפלפל והמלפפונים. טועמים. במידת הצורך מתבלים בעוד מעט מלח. מוסיפים שמן זית ולימון. מפזרים אגוזי מלך ומגישים.
על מנת להיפטר מהטעם המריר של עלי הקייל מומלץ להיפטר מהגבעול המרכזי ולעסות את העלים בשמן זית, שום, מלח ופלפל שחור עד שהם מתרככים.