1. מכינים את הבורגול: מעבירים את הבורגול לקערה, חולטים מים רותחים ומלח, מערבבים ומכסים למשך 20 דקות. מסננים את עודפי המים.
2. מכינים את הברוקומיני: בסיר נפרד, מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את גבעולי הברוקומיני כשלוש דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.
3. לאותו סיר, מוסיפים את אפונת השלג וחולטים דקה. מוציאים לקערת הקרח. מסננים את הירקות ממי הקרח.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
5. מרכיבים את הסלט: מעבירים את הבורגול לקערת הגשה, מוסיפים את הברוקומיני ואפונת השלג, מזליפים את הרוטב ומקפיצים בעזרת שני מזלגות . מפזרים גבינת פטה עיזים מעל.