מתכונים

סלנובה ועשבי תיבול טריים

סלנובה ועשבי תיבול טריים

מה צריך (לארבע מנות)

  • 1 חבילה חסה סלנובה (2 ראשי חסה)
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס עלי נענע, ללא גבעולים
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים דקים (החלק הירוק והלבן)
  • 6 צנוניות פרוסות דק מאד

לרוטב

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס שמן זית כף שטוחה סילאן ללא תוספת סוכר
  • 1/2 כפית מלח

להגשה

  • 1/2 כוס אגוזי מלך חתוכים וקלויים על מחבת חמה ללא שמן

מה עושים

1. מכינים את הרוטב: מעבירים לצנצנת עם מכסה ומערבבים היטב.

2. מכינים את הסלט: מסירים את שורש הסלנובה ומפרידים את העלים. שוטפים ומייבשים. מעבירים את עלי הסלנובה לקערת ערבוב, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל הירוק. מערבבים בעזרת הידיים. מוסיפים את הצנוניות.

3. מגישים: מעבירים את העלים לקערת הגשה, מערבבים היטב את הרוטב ומזליפים אותו על העלים. מערבבים בעזרת שני מזלגות. מפזרים את האגוזים הקלויים ומגישים.