1. מעבירים את עלי התרד לקערה ושופכים עליהם מים רותחים, מסננים ומעבירים לקערת מים עם קרח. מסננים, סוחטים מעט וקוצצים את העלים , קיצוץ גס.
2. מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית, מוסיפים זרעי חרדל. כשהזרעים מתחילים להשמיע קולות פיצפוץ מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך בחישה כשתי דקות. מוסיפים את הכורכום.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה ופתיתי הצ'ילי, בוחשים ומוסיפים את התרד, מלח ורבע כוס מים.
4. מכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה כארבעים דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. במהלך הבישול מערבבים מספר פעמים ומוודאים שיש מעט נוזלים.
חליטת עלים במים רותחים ואז במי קרח נקראת "בישול ירוק". אנחנו מצליחים לרכך כך את העלים במים הרותחים ומשמרים את הצבע הירוק ואת הערכים התזונתיים במי הקרח.
עלי התרד הניוזילנדי הינם עלים עבים ומעט סיביים ולכן מתאימים מאד לתבשילים ופחות לסלטים.