1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום.
2. מטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות ואז מוסיפים את הנבטוטים.
3. מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
4. מבשלים כשעתיים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
5. מכניסים את הבורגול השטוף לקערית קטנה, מוסיפים מלח , אבקת שום ו 1.5 כוסות מים, מכסים ומשהים ל 5 דקות.
6. מוסיפים את תכולת הקערית(בורגול+מים) לסיר ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30 דקות. (מעררבבים מידי פעם כדי שהבורגול לא יתגבש).