1. מרתיחים מים ומלח בסיר גדול (ישמשו לחליטה של השום ואחר כך לחליטה של האפונה).
2. מעבירים את שיני השום לסיר ומבשלים כעשר דקות.
3. מוציאים את שיני השום הרכות למכתש ועלי ומצננים מעט, כותשים את השום, מוסיפים חצי מכמות אגוזי המלך למכתש יחד עם מלח, עשבי התיבול הטריים ושמן זית. יש לכתוש היטב, עד שמגיעים למרקם של רוטב. אם אין מכתש ועלי אפשר להכין את הרוטב במעבד מזון.
4. מוסיפים לסיר המים הרותחים את אפונת השלג וחולטים למשך דקה אחת בדיוק.
5. מעבירים לקערה עם מי קרח לכמה דקות. מסננים את האפונה ומייבשים מעט.
6. מעבירים לקערת ערבוב. מזליפים את הרוטב על האפונה ומקפיצים מעט בעזרת מזלג. מפזרים את פלחי האשכולית ואת יתרת האגוזים לקישוט.
מכינים את הרוטב מראש, חולטים את האפונה מראש וממש לפני ההגשה מערבבים ביחד.
מגישים קר או פושר בקערה יפה. אפשר לקשט בנבטי אפונה.