מה צריך (לארבע מנות)
- 1 שקית עלי סלנובה
- 10 תותים, ללא עוקץ, חתוכים לפרוסות דקות (בקיץ אפשר להשתמש בענבים שחורים או נקטרינה)
לרוטב
- 1 בצל שאלוט קצוץ לקוביות קטנות או חצי בצל סגול
- 3 כפות רוטב בלסמי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור
להגשה
- 1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה ללא שמן
- 1/3 כוס שבבי פרמזן או קוביות גבינת פטה
מה עושים
1. מכינים את הרוטב: מעבירים לצנצנת עם מכסה ומערבבים היטב.
2. מכינים את הסלט: מעבירים את עלי הסלנובה לקערת ערבוב ומוסיפים את התותים החתוכים. מערבבים בעזרת הידיים.
3. מגישים: מעבירים את העלים והתותים לקערת הגשה, מערבבים היטב את הרוטב ומזליפים אותו על העלים. מפזרים פרמזן ושקדים קלויים ומגישים.