1. מסננים היטב את גרעיני החיטה.
2. מבשלים אותם בסיר עם מים רותחים , מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה,מבשלים כ-40 דקות. טועמים. במידה והגרעינים לא רכים, מוסיפים לבשל. המירקם צריך להיות רך אבל לא דביק.
1. בסיר נפרד מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את גבעולי הברוקומיני כשלוש דקות. מעבירים לקערת מי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.
2. לאותו סיר, מוסיפים את אפונת השלג וחולטים דקה. מוציאים לקערת הקרח. מסננים את הירקות ממי הקרח.
1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
2. מרכיבים את הסלט: מניחים את גרעיני החיטה בקערת הגשה, מוסיפים את הברוקומיני והאפונה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעזרת שני מזלגות.
3. מגרדים גבינת פטה עיזים מעל ומגישים.