סלט חיטה, ברוקומיני ואפונת שלג

סלט חיטה, ברוקומיני ואפונת שלג

מצרכים:

  • 1 כוס חיטה מושרית לילה במים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 חבילה ברוקומיני "כרמלים"
  • 100 גרם אפונת שלג "כרמלים"
  • מעט גבינת פטה עיזים מגורדת

לרוטב:

  • 1 כף רוטב בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סילאן
  • מלח,פלפל שחור

מכינים את החיטה:

1. מסננים היטב את גרעיני החיטה. 

2. מבשלים אותם בסיר עם מים רותחים , מביאים לרתיחה  ומנמיכים להבה,מבשלים  כ-40  דקות. טועמים.  במידה והגרעינים לא רכים, מוסיפים לבשל. המירקם צריך להיות רך אבל לא דביק. 

מכינים את הברוקומיני:

1. בסיר נפרד מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את גבעולי הברוקומיני כשלוש דקות. מעבירים לקערת מי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.

2. לאותו סיר, מוסיפים את אפונת השלג וחולטים דקה. מוציאים לקערת הקרח. מסננים את הירקות ממי הקרח.

מכינים את הרוטב:

1. מערבבים  את חומרי הרוטב בקערה.

2. מרכיבים את הסלט: מניחים את גרעיני החיטה בקערת הגשה, מוסיפים את הברוקומיני והאפונה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעזרת שני מזלגות.

3. מגרדים גבינת פטה עיזים מעל ומגישים.