ירקות עלים

באק צ'וי Bok choy

באק צ'וי Bok choy
באק צ'וי Bok choy
ערכים תזונתיים ל- 100 גרם
  • אנרגיה 13 (קלוריות)
  • שומן 0.2 (ג')
  • כולסטרול 15 (מ"ג)
  • נתרן 65 (מ"ג)
  • פחמימות 2.18 (ג')
  • סיבים תזונתיים 1 (ג')
  • סוכרים 1.1 (ג')
  • חלבון 1.5 (ג')
  • ויטמין A 149% (RDA)
  • ויטמין C 75% (RDA)
  • ויטמין K 38% (RDA)
  • סידן 10.5% (RDA)
  • ברזל 10% (RDA)

ירק עלים ממשפחת הבראסיקה הידוע גם בשם כרוב פקינג.

הוא עשיר בויטמינים C, A ו K, חומצה פולית ובסידן. הבאק צ'וי משויך למטבח האסייתי, טעמו עדין והוא משתלב במנות מוקפצות או כתוספת למרקים בסגנון אסייתי. משתדך מצוין עם רוטב סויה, רוטב דגים תיאלנדי, פלפלים חריפים ושמן שומשום. ניתן להכינו באידוי, הקפצה טיגון או בישול.

מכיל 200 גרם 

הוראות הכנה

1. קוטמים בעזרת סכין את בסיס הבאק צ'וי ומפרידים את הגבעולים
2. שוטפים היטב את הגבעולים והעלים
3. מסירים את העלים ושומרים בצד, חותכים את הגבעולים הלבנים לחתיכות באורך של כשלושה ס"מ
4. מקפיצים את החלק הלבן במעט חמאה/ שמן זית/ שמן שומשום או כל שמן אחר למשך כדקה.
5. מוסיפים את העלים להקפצה קצרה של כדקה נוספת עד שהחלק הלבן של הירק נהיה שקוף.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם