הסלנובה נוחה וקלה לשימוש, חיתוך אחד בבסיס והחסה מופרדת לעלים
מקורו ביפן והוא שילוב של ברוקולי וקייל סיני
ידועה גם בשם אפונה סינית. היא מתקתקה, פריכה ורעננה
עלים ירוקים בהירים בעלי ניחוח ייחודי.
מתאים לאכילה בצורתו הטרייה, ולשילוב בסלטים
מכיל 3 סוגי נבטים : נבטי צנונית, נבטי חרדל ונבטי ברוקולי
עלי התרד הניוזילנדי מתאימים לבישול ולאפיה
קטניות מונבטות המוכרות גם בשם נבטוטים הן נבטים בתחילת דרכם
למרות מתיקותו, כמות הקלוריות בו זהה לזני תירס אחרים
אצילי, מעודן ומיוחד, האספרגוס הוא כוכב מסעדות היוקרה
חסה שמקורה בהולנד המצטיינת בטריותה וטעמה
מומלצים כתוספת לסלט או לכריך
מכונה גם "כרוב על" הודות לערכיו התזונתיים הגבוהים
משויך למטבח האסייתי, עשיר בויטמינים
רוקולה, נקראת גם ארוגולה. עלי הרוקולה בעלי טעם חרדלי חריף
מוכרת גם בשם "חסה ערבית", עליה גדולים וארוכים